www.firegoat.com » Reportaže » Hughes Turner Project
  Gost: Prijava | Včlani se Angleška verzija - English version

Hughes Turner Project (Vienna - Planet Music - 17.09.02)
Reportažo naredil(a): Milan Krušič

Legendarna gospoda Glenn Hughes in Joe Lynn Turner sta se po novo izdanem skupnem albumu, na katerem nam znova ponujata prvovrstni hard rock odločila, da se odpravita tudi na skupno turnejo. Fantastično, a kaj, ko se je termin najbližje lokacije za obisk njunega šova znašel sredi tedna. Na srečo sem imel cel teden dopusta, če ne bi me tempo zagotovo ubil. Dva dni nazaj sem na istem mestu že dobil pravo bombo v glavo (Primal Fear), dva dni po Hughes/Turnerju pa sem že planiral izlet na Dia v Graz (19.9.2002). Samega sebe sem spraševal, če bom preživel vse skupaj. Šok za šokom. En lepši od drugega.

Torej po morečem nabijanju avstrijskih domorodnih predskupin, ki so nas vse skupaj (kot ponavadi) do kraja razživcirale, sta končno ob 23:00 zavzela bojni položaj na odru legendarna pevca. Nastop sta odprla z najbolj udarno pesmijo njunega novega albuma, "Devil's Road". Takoj z njim sta prepričala prisotno občinstvo, ki so ga v povprečju sestavljali "zreli" moški od 35 do 45 let, da sta po vseh letih ustvarjanja še vedno v vrhunski formi in trdno zasidrana tudi danes v sami špici vokalov hard rocka.

Ob koncu "Devil's Road" se je Glenn razjezil na roadyja, ki je bil sicer zadolžen za njegovo "štimungo": "Hey, bass sounds like shit!!!". Vendar se je Glenn v isti sapi opravičil publiki, ko je dejal: "Sorry, I'm just an old grumpy man, but it will be better!" Koncert sta nadaljevala s skladbami "I Surrender", "Can't Stop Rock'n'Roll" ter "Death Alley Driver", kjer je vodilni vokal briljantno odpel Joe Lynn, ki se je potem za nekaj časa poslovil od občinstva. Sledil je prvi pravcati šok, ki je zatresel nebo in zemljo. Glenn je napovedal skladbo, ki sta jo napisala skupaj z gospodom T. Iommijem. Kaj drugega kot "Seventh Star". Prepričali smo se kaj vsega je zmožen s svojim vokalom Glenn ter kakšen izreden občutek za improvizacijo in za spreminjanje barve glasu ima. Prava magija! Toda nadaljevanje je bilo še bolj osupljivo. Glenn je poln sarkazma z namerno zlobnim prizvokom hudomušno napovedal naslednjo točko, nekako takole: "Nekoč sem nastopal v skupini Deep Pimple!" in sledila so nebesa. "Mistreated". Publika je dobesedno znorela.

Po "Mistreated" se je na oder vrnil Joe Lynn in Glenn ga je znova hudomušno sprejel in ogovoril v pričo občinstva, da je sedaj moderno biti "gay" in da je Joe Lynn tudi "gay", nakar se je Joe Lynn odločno razhudil in zanikal Glennove klevete. Logična reakcija so bile salve smeha s strani občinstva. Oba sta bila na odru popolnoma sproščena in konstantno stresala šale. Izkušena stara mačka, angleški črni humor jima je tako domač, kot nam Slovencem "frajtonarica". V nadaljevanju je odpel Joe Lynn izredno vživeto "Stormbringer" in "Better Man", največje ovacije pa je pobral ob izvedbi skladbe "King Of Dreams".

Koncert sta dvignila do vrhunca pri ubijalsko hitri pesmi "Ride The Storm" z njunega albuma, ki mu je sledila Rainbow klasika "Spotlight Kid". Glavni del koncerta je bil tako končan.

V dodatku sta dvignila ljudstvo na noge s še eno Deep Purple klasiko, "Highway Star". Nato je Glenn ogovoril občinstvo: "Ali se kdo spominja plošče "California Jamming '74"?" In temu je sledilo najlepše možno nadaljevanje "Burn", ob kateri se mi še sedaj ježi koža in ob kateri je celotni Planet Music zares pogorel do tal. Fantastična set lista in fantastičen zvok.

Glenn Hughes - "Voice Of Rock" in Joe Lynn Turner - "King Of Dreams", kot sta se predstavila ob zaključku nastopa občinstvu, hvala vama za enkratno doživetje in vrnitev v obdobje, ko se je glasba delala z dušo.Po koncertu, ko smo se peljali proti Ljubljani, je eden mojih kolegov, ki je sicer zagrizen privrženec Deep Purple in še posebej R. Blackmorea, priznal: "Kako neumno je hoditi na koncerte Deep Purple nekam daleč na sever Nemčije ali z letalom v London, ko pa imaš praktično pred nosom veliko boljši Deep Purple koncert. Tudi kar se zvoka tiče! To so zares sanje, da bi danes lahko videl Deep Purple v živo igrati pesmi, kot so "Stormbringer", King Of Dreams", "Burn" ali "Mistreated"? Ni šans!"

Set lista Hughes/Turner Project:

1. Devil's Road
2. I Surrender
3. Can't Stop Rock'n Roll
4. Death Alley Driver
5. Seventh Star (brez Joea)
6. Mistreated (brez Joea)
7. Jealous Lover
8. Stormbringer (le Joe na vokalu)
9. Better Man (le Joe na vokalu)
10. King Of Dreams
11. Ride The Storm
12. Spotlight Kid
-------------------------------------------dodatek
13. Highway Star (le Joe na vokalu)
14. Burn

     
 
  • Natisni reportažo
  •  
         
       
    Vsebina te strani je avtorsko zaščitena s strani www.krokar.net in firegoat.com.
    © 2000-2001 Vse pravice pridržane.