www.firegoat.com » Reportaže » Marduk
  Gost: Prijava | Včlani se Angleška verzija - English version

Marduk (Ljubljana - Channel Zero - 10.04.01)
Reportažo naredil(a): Anja Frkovič

Ko sem slišala, da bodo Marduk igrali v Channel Zero, nisem bila posebno presenečena. Pravzaprav se ne bi čudila, če bi tja vtaknili tudi veliko "večjo" skupino. Pri nas je pač vse mogoče. Zaskrbelo me je le, kam se bomo vsi stlačili, saj sem pričakovala veliko ljudi. Moja skrb pa je bila odveč. Dvorana (če ji lahko tako rečemo) je bila sicer komaj polna in težko bi rekli, da se je v njej kar trlo ljudi. Ko sem kasneje premišljevala, kaj bi lahko bil vzrok za premajhen obisk, sem se domislila kar nekaj razlogov: kraj koncerta, ki je znan po najslabšem možnem ozvočenju, predraga karta (zanjo je bilo treba odšteti celih 3000 tolarjev, kar je bilo tokrat odločno preveč), odpoved turneje Behemoth in And Oceans (zaradi česar sem se tudi jaz pošteno zamislila, a sem se na koncu vseeno odločila obiskati koncert, da ne bo kdo rekel, da ne podpiram scene, ha, ha, ha)...
Koncert se je, kot ponavadi, začel s precejšnjo zamudo. Medtem, ko smo čakali na prvo skupino, sem imela priložnost iz prve roke izvedeti, kaj je bil razlog, da so Behemoth in And Oceans odpovedali turnejo. Marco, tour-manager, mi je razložil, da založba Avantgarde ni hotela plačati stroškov turneje za Behemoth, ker pa bi si morali And Oceans z njimi deliti avtobus, so morali tudi oni odpovedati turnejo.
Končno so se na odru prikazali avstrijski melodični black metalci Dornenreich. Dokaj impresionirana sem bila nad klaviaturami, ki so zelo izstopale, obema vokaloma, tako vokalistovim kot klaviaturistovim in nad njihovim nadstopom. Vendar pa se ves čas nisem mogla znebiti občutka, da se glasba in vokali ne skladajo. Na trenutke je zaradi slabega ozvočenja pevčev vokal dobesedno paral ušesa.
Sledili so nemški black metalci Mystic Circle. Na moje presenečenje jih je slovenska publika sprejela s precejšnjim navdušenjem. Človek se kar zamisli, saj Mystic Circle drugače v black metalskih krogih niso najbolj cenjeni (milo rečeno). Tokrat niso imeli s seboj nobenih pripomočkov za svoj običajen show, ker pa je bilo to edino, kar se mi je pri njih zdelo vredno ogleda (op.beri smeha), sem se po hitrem postopku pobrala iz dvorane. Zadnji so na oder stopili švedski black metalci Marduk. Ker sem bila že pošteno utrujena (predvsem zaradi dvournega čakanja, da se je koncert sploh začel!) in ker Marduk ne spadajo med moje priljubljene skupine (resnici na ljubo so zelo daleč od tega), se mi ni zdelo vredno osredotočiti na njihov nastop, zato o njihovi predstavi ne morem kaj dosti napisati. Dejstvo je, da show ni mogel biti slabši od tistega v K4 leta '99, saj bi bilo to skoraj nemogoče. Publika je norela in čas se je vlekel...
Kljub temu, da je koncert več ali manj izpadel kot popolna polomija (kar se pri nas dogaja pogosto), ne morem reči, da se nisem zabavala - predvsem ob pogledu na Mystic Circle. Žal mi je le tistih treh jurjev, ki bi jih lahko veliko pametneje porabila.

     
 
  • Natisni reportažo
  •  
         
       
    Vsebina te strani je avtorsko zaščitena s strani www.krokar.net in firegoat.com.
    © 2000-2001 Vse pravice pridržane.