www.firegoat.com » Reportaže » Behemoth
  Gost: Prijava | Včlani se Angleška verzija - English version

Behemoth (Zagreb - Močvara - 18.10.01)
Reportažo naredil(a): Anja Frkovič

Težko smo čakali na dan, ko smo se odpravili v Zagreb, kjer so tisti večer igrali Behemoth, Carpathian Forest in Khold. Za to potezo smo se odločili predvsem zato, ker pri nas človek nikoli ne ve, kaj bo s koncertom, mi pa nismo hoteli tvegati. Tako smo si koncert ogledali dvakrat.

V Zagreb smo prispeli okoli 18h, a do Močvare nam je uspelo priti šele uro in pol kasneje. Prekleli smo vse zagrebške ceste, cestice in avenije. Vseeno pa se je izkazalo, da smo še prezgodnji.

Ko so na oder stopili neki black metalci z Reke, sva se z Majo na hitro odločili, da je čas za prvi intervju. S Carpathian Forest smo se odpravili na bližnji hribček in se posvetili intervjuju, ki je trajal do trenutka, ko so na oder stopili norveški Khold (tega seveda nisva želele zamuditi). Takrat sem jih slišala prvič in bila sem navdušena, celo bolj kot sem to pričakovala. Maja jih je namreč hvalila že od Inferno festivala. Tudi publika jih je odlično sprejela. Vsi so kar nekako oživeli. Tega ravno ne bi mogla trditi za slovensko publiko, od katere ni bilo popolnoma nobenega odziva. To se mi je zdelo naravnost nedopustno. Da mojstri, kot so Khold, doživijo slabši odziv kot Mystic Circle, ki ... (cenzura - ured.), tega skoraj nisem mogla verjeti. Potem pa naj mi še nekdo reče, da slovenski black metalci vedo, kaj je kvaliteta! No ja, pa se vrnimo v Zagreb. Polurni show, v katerem so igrali skladbe s svoje prve in edine plošče "Masterpiss of Pain", je zagrebčane dobesedno vrgel. Uživala sem v vsaki skladbi posebej, čeprav so mi bile neznane, saj človeku takoj pridejo v uho - kaj v uho, v dušo! Njihov CD toplo priporočam vsem, ki vedo, kaj je dobra glasba.

Naslednji so na oder prišli Carpathian Forest. Na žalost si jih v Zagrebu nisva mogli ogledati, ker je bilo treba narediti še intervju s Khold. Zato pa sva si jih ogledale v Ljubljani. Kaj naj rečem?! Žal mi je, da sem jih v Zagrebu zamudila, saj je bilo ozvočenje v luknji, ki se ji reče Channel Zero, najslabše ravno pri Carpathian Forest. Kljub temu pa se je množica razživela. Show so začeli s skladbo "Carpathian Forest" in dobrih 45 minutah odigrali po nekaj skladb z vsake plošče, množica pa se je še najbolj razživela ob skladbah z albuma "Black Shinning Leather".

Zadnji so na oder stopili Poljaki Behemoth. Čeprav sta (bila) ostala dva benda odlična, sem najbolj nestrpno pričakovala prav njih. Show so odprli s skladbo "Christians to the lions". Na moje (rahlo) razočaranje so s Theleme igrali le še "Pan Satyros", "Antichristian Phenomenon" in seveda "Act of Rebellion", po kateri so poimenovali turnejo. Na moje presenečenje so odigrali kar nekaj skladb s prejšnje plošče, Satanice, med drugim tudi zadnjo skladbo "Chant for...", ki je moja najljubša na tej plošči. Igrali so še eno skladbo s Pandemonic Incantation in pa priredbo skladbe "Unholy Black Metal" norveških black metal bogov, Darkthrone. Tokrat bil odziv boljši v Ljubljani in Behemoth so bili razpoloženi temu primerno, predvsem Nergal, ki je sredi koncerta strgal majico s sebe in jo na koncu vrgel med publiko.

Mislim, da so tokrat Behemoth uspeli prepričati tudi najbolj zakrknjene heavy metalce, da vedo kaj delajo in da so na pravi poti.

     
 
  • Natisni reportažo
  •  
         
       
    Vsebina te strani je avtorsko zaščitena s strani www.krokar.net in firegoat.com.
    © 2000-2001 Vse pravice pridržane.