www.firegoat.com » Reportaže » Obnounce
  Gost: Prijava | Včlani se Angleška verzija - English version

Obnounce (Ljubljana - Orto - 20.11.01)
Reportažo naredil(a): Anja Frkovič

Ta večer sta v Orto baru igrala samo dva benda, ljubljanski Magus Noctum in ljutomerski Obnounce. Prvi so nastopili morbidni blackmetalci Magus Noctum. Dvorana, če jo lahko tako imenujem, je bila nabito polna, res pa je, da me to zaradi njene velikosti (oziroma majhnosti) sploh ne preseneča.

Tudi skupina me ni posebno presenetila, saj sem vedela, kaj pričakovati, glede na to, da sem že videla njihov nastop v K4. Člani benda so zelo mladi (z izjemo kitarista, ki si je nabral izkušnje v prav tako ljubljanski skupini Noctiferia in jih še naprej nabira s projektom Perun) in zato še neizkušeni, toda s časom in s trdim delom bi se znalo kaj zanimivega izcimiti iz njih. Trenutno so na dobri poti. Njihove skladbe sicer zvenijo nekoliko nedodelano; sredi sicer dobre skladbe se pojavi vložek, ki skladbo popolnoma iznakazi, nepotrebni klaviaturski vložki, ki nikamor ne pašejo, ipd. Vokal je dokaj soliden.

Naslednji so oder zasedli black/death metalci Obnounce. Slišala sem jih prvič in moram reči, da so me prijetno presenetili. Hitrejši ritem je oživel tudi publiko. Igrali so večinoma avtorske skladbe; hitre in za slovenske razmere zelo kvalitetne. Predzadnji komad je bil posebno presenečenje, saj jim ga je pomagala odpeti vokalistka s fantastičnim, šolanim glasom. Upam, da jo bodo v prihodnje večkrat povabili k sodelovanju. Obnounce so definitivno eden najobetavnejših slovenskih metal bendov, zato bom z veseljem sledila njihovemu razvoju.

     
 
  • Natisni reportažo
  •  
         
       
    Vsebina te strani je avtorsko zaščitena s strani www.krokar.net in firegoat.com.
    © 2000-2001 Vse pravice pridržane.